NOVICE

18. Feb 2024

Napovedujemo dogodka v marcu in aprilu 2024 – rezervirajte si datum

Vabimo vas, da si rezervirate čas in v koledarju označite termin za dogodka, ki bosta organizirana v marcu in aprilu 2024.

PREBERITE VEČ

18. Feb 2024

Nov spletni portal ZKGS samo za člane

V sklopu prenovljenih spletnih strani Zbornice komunalnega gospodarstva Slovenije je zaživel članski portal, ki je namenjen izključno predstavnikom članskih organizacij ZKGS. Članski portal ponuja koristne in relevantne informacije, zbrane na enem mestu.

PREBERITE VEČ

16. Feb 2024

Pogrebno podjetje Maribor: Izmenjava znanj in izkušenj na 2. regijskem srečanju poslovnih partnerjev

Pogrebno podjetje Maribor iz Skupine JHMB se zaveda, da je poleg poslovnih rezultatov izjemnega pomena tudi prepoznavanje potreb poslovnih partnerjev, družbe in okolja, kjer je prisotno s svojimi dejavnostmi. V ta namen je podjetje v torek, 23. januarja 2024, organiziralo že 2. regijsko srečanje poslovnih partnerjev, ki je potekalo v večnamenski dvorani na pokopališču Pobrežje.

PREBERITE VEČ

15. Feb 2024

Seje komisij Zbornice komunalnega gospodarstva Slovenije

Delovna telesa Zbornice komunalnega gospodarstva Slovenije so v prvih dveh mesecih leta 2024 začela z delom in prvimi sejami v novem mandatnem obdobju.

PREBERITE VEČ

14. Feb 2024

Posvet o ravnanju z blatom komunalnih čistilnih naprav – povzetek

V organizaciji Zbornice komunalnega gospodarstva Slovenije je v četrtek, 1. februarja 2024, potekal posvet o ravnanju z blatom komunalnih čistilnih naprav. 

PREBERITE VEČ

13. Feb 2024

ZKGS podelila certifikat “Voda iz pipe” Občini Tržič

Občina Tržič je prejela certifikat “Voda iz pipe”. V ponedeljek, 12. 2. 2024, je v prostorih Občine Tržič potekala krajša slovesnost s podelitvijo certifikata Voda iz pipe, ki ga v okviru pobude Skupaj za boljšo družbo podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije.

PREBERITE VEČ

12. Feb 2024

Inovativne poti za pridobivanje še delujočih aparatov

Podjetje ZEOS je v januarju 2024 v Tehnoparku Celje pripravilo dogodek z naslovom Inovativne poti za pridobivanje še delujočih aparatov, kjer smo v prijetnem vzdušju najprej prisluhnili zanimivim predavanjem s področja aparatov in krožnega gospodarstva, nato pa sodelovali v delavnici, kjer smo iskali rešitve za zastavljen izziv.

PREBERITE VEČ

6. Feb 2024

Zimske komunalne igre Zimko 2024 uspešno zaključene

Zimske komunalne igre Zimko 2024 so za nami. Množična udeležba – na čudoviti lokaciji smučarskega središča Kope se je namreč zbralo preko 650 udeležencev – je potrdila namen tovrstnih srečanj, ki so odlična priložnost za povezovanje in sodelovanje med zaposlenimi na področju komunalnega gospodarstva, ter hkrati prispevajo h krepitvi timskih vezi. 

PREBERITE VEČ

5. Feb 2024

ZKGS podelila certifikat “Voda iz pipe” podjetju GateHub in hotelu Austria Trend Ljubljana

Podjetje GateHub in hotel Austria Trend v Ljubljani prejela certifikat “Voda iz pipe”.

PREBERITE VEČ

26. Jan 2024

Posvet o izvajanju uredbe o pitni vodi – povzetek

Uredba o pitni vodi je bila objavljena v Uradnem listu RS št. 61/2023 dne 2. 6. 2023 in je začela veljati dne 17. 6. 2023. ZKGS je organizirala posvet, namenjen deljenju izkušenj z izvajanjem, pridobljenih v pol letnem obdobju.

PREBERITE VEČ

24. Jan 2024

Razpis – nagrade in priznanja ZKGS za leto 2023

Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, v skladu s Pravilih o priznanjih ZKGS, objavlja Razpis za podelitev priznanj ZKGS za leto 2023. Na povezavah spodaj se nahaja razpisna  dokumentacija.

PREBERITE VEČ

24. Jan 2024

Anketa o sodelovanju javnosti pri ravnanju z drevesi in gozdovi v urbanem okolju

Mednarodna skupina raziskovalcev vas vljudno vabi k sodelovanju v anketi, ki je namenjena zbiranju informacij o odnosu strokovnjakov do sodelovanja javnosti pri načrtovanju in upravljanju dreves in gozdov v urbanem okolju.  

PREBERITE VEČ