28. jun 2023

Seznam malih komunalnih čistilnih naprav

Zbornica komunalnega gospodarstva vodi seznam tistih tipskih malih komunalnih čistilnih naprav do 50 PE (MKČN) po standardu SIST EN 12566-3, ki razpolagajo z ustrezno dokumentacijo po predpisih o gradbenih proizvodih. Seznam je sestavljen na podlagi prostovoljne odločitve proizvajalcev, dobaviteljev oz. prodajalcev MKČN, da Podkomisija za male komunalne čistilne naprave pri ZKG pregleda dokumentacijo naprav, ki so v prodaji v Sloveniji. V kolikor določenega tipa MKČN ni na seznamu, to ne pomeni, da naprava ne razpolaga z ustrezno dokumentacijo po predpisih o gradbenih proizvodih. Seznam se dopolnjuje po prejemu ustrezne dokumentacije s strani dobaviteljev oz. prodajalcev MKČN na podlagi odločitve Podkomisije za MKČN.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


20. Maj 2024

Svetovni dan čebel obeležili tudi v komunalnih podjetjih

Danes, 20. 5., obeležujemo svetovni dan čebel - dan, ki je posvečen vsem opraševalcem in opozarja na vlogo opraševalcev v prehranski verigi in njihov pomen za biotsko raznolikost.

PREBERITE VEČ

20. Maj 2024

Marjetica Koper: Učni čebelnjak

V soboto, 18. 5. 2024 so med 08. in 12. uro pri učnem čebelnjaku Marjetice Koper na Mestni vrtnariji Koper obeležili Svetovni dan čebel in čebelarstva.

PREBERITE VEČ

17. Maj 2024

JP VOKA SNAGA: 134 let javnega vodovoda v Ljubljani

17. maja 1890, je voda prvič pritekla do pip uporabnikov 606 hiš v Ljubljani. To pomeni, da so v JP VOKA SNAGA obeležili 134 let javnega vodovoda v Ljubljani.

PREBERITE VEČ