11. avg 2023

Vpis objektov v ZK GJI

Vlagatelji zahtev o vpisu objektov gospodarske javne infrastrukture v ZK GJI po novem zahteve vlagali sami

V letih 2014–2022 je bila v okviru programa projektov »eProstor« obsežna prenova vseh nepremičninskih evidenc, vključno z ZK GJI. Ena izmed glavnih novosti je ta, da vlagatelji zahtev o vpisu objektov gospodarske javne infrastrukture v ZK GJI le-teh ne bodo več pošiljali na Geodetsko upravo RS, ampak bodo po novem to izvajali sami – preko dostopa do spletne aplikacije Informacijskega sistema ZKGJI – za to morajo biti potrjeni v Varnostni shemi Geodetske uprave RS. V prvi fazi jim bo v okviru aplikacije IS ZKGJI omogočen izvoz podatkov ZK GJI (osnova za izdelavo elaborata za vpis objektov GJI v ZK GJI). Na povezavi tukaj se nahaja več informacij.

Vir: https://www.e-prostor.gov.si/

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


17. Apr 2024

Natečaj za nagrado Okoljski trajnostni menedžer leta 2024

Vabimo vas, da sodelujete v natečaju, ki ga drugič zapored organizira Gospodarska zbornica Slovenije, Služba za okolje, podnebje in energijo.

PREBERITE VEČ

15. Apr 2024

Webinar: Večnamenske sonaravne rešitve za podnebno odporne skupnosti

Podjetje LIMNOS vabi na webinar »Večnamenske sonaravne rešitve za podnebno odporne skupnosti«, kjer bodo odgovorili na vprašanja o potencialih sonaravnih rešitev s konkretnimi primeri:

PREBERITE VEČ

13. Apr 2024

Direktor ZKGS v Odmevih: uvedba kavcijskega sistema za embalažo pijač

Zbornica komunalnega gospodarstva Slovenije podpira kavcijski sistem za povratno embalažo za večkratno uporabo, za enkratno uporabo pa ne.

PREBERITE VEČ