13. Jun 2023

Da bodo prave stvari tekle po pravih ceveh – Komunaliada 2023

Sedemintrideseto srečanje delavcev komunalnega gospodarstva – Komunaliada 2023 – je bilo po nekaj letih spet v Kopru, tokrat v organizaciji Rižanskega vodovoda Koper. Dvodnevni dogodek se je začel v petek, 9. junija 2023, v koprskem Gledališču s posvetom vodilnih delavcev in nadaljeval na Bonifiki z razstavo komunalne opreme. Prisotne je pozdravil župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ki je poudaril pomen dobrega delovanja komunalnih storitev in kot je zapisano v naslovu, poudaril skrb komunalnih delavcev, da: “Tečejo prave stvari po pravih ceveh.” Poleg njega pa sta na pot srečanju komunalnih delavcev nekaj besed namenila tudi predsednik organizacijskega odbora iger in direktor Rižanskega vodovoda Koper Martin Preglej in predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva Janko Širec.

Zbornica komunalnega gospodarstva je ob tej priložnosti podelila tudi dve priznanji in nagrado za posebne dosežke.

Zbornica komunalnega gospodarstva, ki združuje večino izvajalcev javnih služb v Sloveniji, vsako leto podeli prestižna priznanja in nagrado za največje podjetniške in osebne dosežke na področju komunalnih dejavnosti v Republiki Sloveniji. Priznanja prejmejo podjetja ob jubilejih za uspešno delovanje na področju komunalnih dejavnosti in za izjemne organizacijske dosežke, posamezniki pa za izjemne podjetniške rezultate ter dolgoletno uspešno delo na področju komunalnih dejavnosti. Nagrado Zbornice komunalnega gospodarstva kot najvišje priznanje prejme tisto podjetje, ki izkazuje izjemne rezultate ter dosega visok ugled v lokalnem okolju in širše.

Priznanje Zbornice komunalnega gospodarstva za 70 let uspešnega dela na področju komunalne dejavnosti je prejela Komunala Trbovlje, priznanje Zbornice komunalnega gospodarstva za dolgoletno uspešno delo na področju komunalne dejavnosti je prejel gospod Berti Rutar, dolgoletni direktor Komunale Tolmin, nagrado Zbornice komunalnega gospodarstva za posebne podjetniške dosežke na področju komunalne dejavnosti pa je prejela Komunala Novo mesto.

Nadaljevanje programa se je odvijalo v soboto, 10. junija 2023, z druženjem ob športnih in delovnih tekmovanjih. Večina prizorišč je bila na enem mestu, prednost tokratnih iger pa je bila bližina morja, saj sta bili v programu tudi dve morski aktivnosti, ki sta se odvijali v Žusterni. Vse skupaj je bilo na Komunaliadi izpeljanih 20 športnih in 4 tradicionalne delavske discipline. Komunaliade 2023 se je udeležilo preko 3.300 športnih navdušencev in strokovnjakov komunalnega področja, vsi pa so izkoristili priložnost za druženje in izmenjavo idej.

Rezultati iger so objavljeni na povezavi tukaj, fotogalerija pa na povezavi tu.

Janko Širec, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva in direktor Komunalnega podjetja Ptuj d.d.
Martin Preglej, predsednik organizacijskega odbora iger in direktor Rižanskega vodovoda Koper
Aleš Bržan, župan Mestne občine Koper
Prejemniki priznanj in nagrade Zbornice komunalnega gospodarstva
Posvet vodstvenih delavcev – okrogla miza Kadri v komunalni dejavnosti; sodelujoči Vladimir Popovič, Zavod RS za zaposlovanje, vodja Območne službe Koper, Majda Marolt, predsednica Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami Slovenije (SKVNS), Janko Širec, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva in direktor Komunalnega podjetja Ptuj d.d.
Predstavnice Pogrebnega podjetja Maribor – tekmovalna ekipa v ekološkem supanju
Predaja praporja komunalnih iger – se vidimo v Krškem na Komunaliadi 2024 v organizaciji Kostaka
DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ