8. jun 2023

EKO DAN Komunale Škofja Loka

Komunala Škofja Loka je konec maja organizirala EKO DAN z bogatim programom in povabila na druženje.

Predstavitev komunalnih storitev in dejavnosti je ključnega pomena za dobro sodelovanje z uporabniki, lokalno skupnostjo in širše. Tovrstna srečanja so priložnost za izmenjavo mnenj, izobraževanje, svetovanje in navezavo stikov s tistimi, s katerimi se ekipe na terenu vsakodnevno srečujejo. Komunala Škofja Loka je zato konec maja organizirala EKO DAN z bogatim programom in povabila na druženje.

V okviru dogodka so zbirali odpadno in še delujočo električno in elektronsko opremo, predstavili so zbiralnice za odpadno jedilno olje in pomen ločenega zbiranja te frakcije. Obiskovalci so se lahko prijavili v elektronsko poslovanje za prejem računov za komunalne storitve in prevzeli brezplačno posodo za zbiranje odpadnega jedilnega olja. Na ogled je bilo tudi smetarsko vozilo, mogoče pa je bilo naročiti tudi zabojnik za zbiranje bioloških odpadkov.

S prikazom montaže priključka na vodovodni sistem in iskanja vodovodnih okvar so pokazali del aktivnosti področja oskrbe s pitno vodo, hkrati pa je potekala tudi predstavitev vozila za čiščenje kanalizacije.

V ospredju dogajanja je bila trajnostna mobilnost in ponovna uporaba, saj so bila na ogled kolesa iz sistema eKOLOka in e-minibusa Jurij in Agata. Še posebej obiskana je bila izmenjevalnica igrač, še delujočih elektronskih aparatov in brezplačna diagnostika pokvarjenih aparatov s strani izkušenega serviserja.  Trajnost v praksi pa so obiskovalci izkusili v delavnici izdelave dišečih svečk iz odpadnega jedilnega olja.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


20. Maj 2024

Svetovni dan čebel obeležili tudi v komunalnih podjetjih

Danes, 20. 5., obeležujemo svetovni dan čebel - dan, ki je posvečen vsem opraševalcem in opozarja na vlogo opraševalcev v prehranski verigi in njihov pomen za biotsko raznolikost.

PREBERITE VEČ

20. Maj 2024

Marjetica Koper: Učni čebelnjak

V soboto, 18. 5. 2024 so med 08. in 12. uro pri učnem čebelnjaku Marjetice Koper na Mestni vrtnariji Koper obeležili Svetovni dan čebel in čebelarstva.

PREBERITE VEČ

17. Maj 2024

JP VOKA SNAGA: 134 let javnega vodovoda v Ljubljani

17. maja 1890, je voda prvič pritekla do pip uporabnikov 606 hiš v Ljubljani. To pomeni, da so v JP VOKA SNAGA obeležili 134 let javnega vodovoda v Ljubljani.

PREBERITE VEČ