8. Jun 2023

EKO DAN Komunale Škofja Loka

Komunala Škofja Loka je konec maja organizirala EKO DAN z bogatim programom in povabila na druženje.

Predstavitev komunalnih storitev in dejavnosti je ključnega pomena za dobro sodelovanje z uporabniki, lokalno skupnostjo in širše. Tovrstna srečanja so priložnost za izmenjavo mnenj, izobraževanje, svetovanje in navezavo stikov s tistimi, s katerimi se ekipe na terenu vsakodnevno srečujejo. Komunala Škofja Loka je zato konec maja organizirala EKO DAN z bogatim programom in povabila na druženje.

V okviru dogodka so zbirali odpadno in še delujočo električno in elektronsko opremo, predstavili so zbiralnice za odpadno jedilno olje in pomen ločenega zbiranja te frakcije. Obiskovalci so se lahko prijavili v elektronsko poslovanje za prejem računov za komunalne storitve in prevzeli brezplačno posodo za zbiranje odpadnega jedilnega olja. Na ogled je bilo tudi smetarsko vozilo, mogoče pa je bilo naročiti tudi zabojnik za zbiranje bioloških odpadkov.

S prikazom montaže priključka na vodovodni sistem in iskanja vodovodnih okvar so pokazali del aktivnosti področja oskrbe s pitno vodo, hkrati pa je potekala tudi predstavitev vozila za čiščenje kanalizacije.

V ospredju dogajanja je bila trajnostna mobilnost in ponovna uporaba, saj so bila na ogled kolesa iz sistema eKOLOka in e-minibusa Jurij in Agata. Še posebej obiskana je bila izmenjevalnica igrač, še delujočih elektronskih aparatov in brezplačna diagnostika pokvarjenih aparatov s strani izkušenega serviserja.  Trajnost v praksi pa so obiskovalci izkusili v delavnici izdelave dišečih svečk iz odpadnega jedilnega olja.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ