14. Jun 2023

Generalna skupščina EurEau v Pragi

Na generalni skupščini EurEau v Pragi, ki se je je udeležil tudi predstavnik Zbornice komunalnega gospodarstva mag. Iztok Rozman, so 26. 5. 2023 potekale volitve novega vodstva. Za novega predsednika EurEau* je bil izvoljen Pär Dalhielm, izvršni direktor Svenskt Vatten, švedske nacionalne organizacije za storitve pitne vode in odpadne vode. Evropsko združenje bo vodil z željo, da okrepi glas vseh strokovnih služb s področja pitne in odpadne vode v prihajajočih političnih razpravah in oblikovanju politike.     

»Vodni sektor je pomemben, kompetenten in odločen partner, ko EU in države članice opredeljujejo in si prizadevajo za bolj zeleno in večjo prihodnost,« je po izvolitvi povedal Dalhielm.

»Zeleni dogovor EU je okno priložnosti za zaščito naših vodnih virov in reševanje onesnaževanja pri viru. Prav tako pritiska na vodni sektor, da prispeva k bolj celostnemu pristopu k varovanju okolja. Smo proaktiven in ambiciozen partner pri soočanju z novimi izzivi, kot je zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov na nič najkasneje do leta 2050 in izkoriščanje celotnega potenciala krožnega gospodarstva,« je nadaljeval.

Poleg volitev predsednika je EurEau izvolil tudi nove predsednike odborov in izvršni odbor. Rezultati volitev EurEau so:

Celoten izvršni odbor bodo sestavljali Mariano Blanco Orozco (AEAS, Španija), Claudia Castell-Exner (DVGW, Nemčija), Karl Cilia (Water Services Corporation, Malta), Stuart Colville (Water UK), Sandis Dejus (Latvian Water and Wastewater Works Association), Luigi del Giacco (Utilitalia, Italija) in Klara Ramm, (IGWP, Poljska). Alain Gillis (Belgaqua, Belgija) ostaja blagajnik.

Vsi izvoljeni prevzamejo nove položaje s 1. julijem 2023.

Na povezavi najdete Poročilo o poslovanju EurEau za leto 2022.

*EurEau je evropska organizacija nacionalnih združenj vodnih storitev. Zastopajo nacionalne ponudnike storitev pitne in odpadne vode iz 30 držav, tako iz zasebnega kot javnega sektorja. Združujejo vodne strokovnjake z željo po dogovoru skupnih stališčih evropske vodne industrije glede upravljanja kakovosti vode, učinkovitosti virov in dostopa do vode za državljane in podjetja. Člani so v celoti zavezani k neprekinjeni oskrbi s čisto vodo in njenemu varnemu vračanju v vodni krog. Organizacija ozavešča tudi o ogroženosti vodnega okolja. Evropski vodni sektor z neposredno zaposlitvijo približno 476.000 ljudi pomembno prispeva k evropskemu gospodarstvu.
Novi predsednik EurEau* Pär Dalhielm, izvršni direktor Svenskt Vatten, švedske nacionalne organizacije za storitve pitne vode in odpadne vode
DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ