22. nov 2023

Okrogla miza: Predstavitev projekta Mesto dreves

V torek, 21. novembra 2023, je v Hiši arhitekture na Vegovi 8 v Ljubljani, potekal pogovor ob predstavitvi projekta Mesto dreves, ki ga je Društvo krajinskih arhitektov Slovenije izvedlo v okviru Podnebnega programa Mreža za prostor.

Skupaj s predstavniki občin, izvajalci javnih služb, Zbornice komunalnega gospodarstva, arboristi, projektanti in drugimi strokovnjaki, ki se ukvarjajo z načrtovanjem in upravljanjem dreves v urbanem okolju so govorili o vidikih ravnanja z drevesi in razvoju dobre prakse.

Dogodek je bil javen in namenjen strokovni javnosti, predstavnikom občin, izvajalcem, javnim službam ter zainteresirani javnosti, ki se je želela seznaniti s tematiko upravljanja dreves v urbanem okolju in deliti svoje izkušnje. Na dogodku so predstavili rezultate izvedene ankete med slovenskimi občinami na temo evidenc dreves, ki lahko pomagajo pri učinkovitem upravljanju z drevesi in komunikaciji z javnostmi.

V pogovoru so sodelovali različni strokovnjaki, med njimi tudi predstavnik Zbornice komunalnega gospodarstva, mag. Iztok Rozman.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


18. Feb 2024

Napovedujemo dogodka v marcu in aprilu 2024 - rezervirajte si datum

Vabimo vas, da si rezervirate čas in v koledarju označite termin za dogodka, ki bosta organizirana v marcu in aprilu 2024.

PREBERITE VEČ

18. Feb 2024

Nov spletni portal ZKGS samo za člane

V sklopu prenovljenih spletnih strani Zbornice komunalnega gospodarstva Slovenije je zaživel članski portal, ki je namenjen izključno predstavnikom članskih organizacij ZKGS. Članski portal ponuja koristne in relevantne informacije, zbrane na enem mestu.

PREBERITE VEČ

16. Feb 2024

Pogrebno podjetje Maribor: Izmenjava znanj in izkušenj na 2. regijskem srečanju poslovnih partnerjev

Pogrebno podjetje Maribor iz Skupine JHMB se zaveda, da je poleg poslovnih rezultatov izjemnega pomena tudi prepoznavanje potreb poslovnih partnerjev, družbe in okolja, kjer je prisotno s svojimi dejavnostmi. V ta namen je podjetje v torek, 23. januarja 2024, organiziralo že 2. regijsko srečanje poslovnih partnerjev, ki je potekalo v večnamenski dvorani na pokopališču Pobrežje.

PREBERITE VEČ