12. Jun 2023

Plenarno zasedanje Odbora za odpadno vodo v okviru EurEau

V začetku junija sta se predstavnika Zbornice komunalnega gospodarstva udeležila 77. srečanja odbora za odpadno vodo EurEau* v Franciji.

V začetku junija sta se predstavnika Zbornice komunalnega gospodarstva udeležila 77. srečanja odbora za odpadno vodo EurEau* v Franciji. Na srečanju je poleg izmenjave mnenj in dobrih praks potekala diskusija ter delavnica članov odbora, kjer so udeleženci sodelovali pri oblikovanju stališč EurEau na amandmaje evropske Direktive o čiščenju odpadne vodi, ki je v fazi prenove.

*EurEau je evropska organizacija nacionalnih združenj vodnih storitev. Zastopajo nacionalne ponudnike storitev pitne in odpadne vode iz 30 držav, tako iz zasebnega kot javnega sektorja. Združujejo vodne strokovnjake z željo po dogovoru skupnih stališčih evropske vodne industrije glede upravljanja kakovosti vode, učinkovitosti virov in dostopa do vode za državljane in podjetja. Člani so v celoti zavezani k neprekinjeni oskrbi s čisto vodo in njenemu varnemu vračanju v vodni krog. Organizacija ozavešča tudi o ogroženosti vodnega okolja. Evropski vodni sektor z neposredno zaposlitvijo približno 476.000 ljudi pomembno prispeva k evropskemu gospodarstvu.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ