12. jun 2023

Plenarno zasedanje Odbora za odpadno vodo v okviru EurEau

V začetku junija sta se predstavnika Zbornice komunalnega gospodarstva udeležila 77. srečanja odbora za odpadno vodo EurEau* v Franciji.

V začetku junija sta se predstavnika Zbornice komunalnega gospodarstva udeležila 77. srečanja odbora za odpadno vodo EurEau* v Franciji. Na srečanju je poleg izmenjave mnenj in dobrih praks potekala diskusija ter delavnica članov odbora, kjer so udeleženci sodelovali pri oblikovanju stališč EurEau na amandmaje evropske Direktive o čiščenju odpadne vodi, ki je v fazi prenove.

*EurEau je evropska organizacija nacionalnih združenj vodnih storitev. Zastopajo nacionalne ponudnike storitev pitne in odpadne vode iz 30 držav, tako iz zasebnega kot javnega sektorja. Združujejo vodne strokovnjake z željo po dogovoru skupnih stališčih evropske vodne industrije glede upravljanja kakovosti vode, učinkovitosti virov in dostopa do vode za državljane in podjetja. Člani so v celoti zavezani k neprekinjeni oskrbi s čisto vodo in njenemu varnemu vračanju v vodni krog. Organizacija ozavešča tudi o ogroženosti vodnega okolja. Evropski vodni sektor z neposredno zaposlitvijo približno 476.000 ljudi pomembno prispeva k evropskemu gospodarstvu.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


20. Maj 2024

Svetovni dan čebel obeležili tudi v komunalnih podjetjih

Danes, 20. 5., obeležujemo svetovni dan čebel - dan, ki je posvečen vsem opraševalcem in opozarja na vlogo opraševalcev v prehranski verigi in njihov pomen za biotsko raznolikost.

PREBERITE VEČ

20. Maj 2024

Marjetica Koper: Učni čebelnjak

V soboto, 18. 5. 2024 so med 08. in 12. uro pri učnem čebelnjaku Marjetice Koper na Mestni vrtnariji Koper obeležili Svetovni dan čebel in čebelarstva.

PREBERITE VEČ

17. Maj 2024

JP VOKA SNAGA: 134 let javnega vodovoda v Ljubljani

17. maja 1890, je voda prvič pritekla do pip uporabnikov 606 hiš v Ljubljani. To pomeni, da so v JP VOKA SNAGA obeležili 134 let javnega vodovoda v Ljubljani.

PREBERITE VEČ