12. Sep 2023

Po dogodku: 2. srečanje Komunikacijska podpora uporabnikom komunalnih storitev

Na današnjem dogodku KOMUNIKACIJSKA PODPORA UPORABNIKOM KOMUNALNIH STORITEV – 2. srečanje, v organizaciji Zbornice komunalnega gospodarstva, se je zbralo preko 60 udeležencev iz več kot 40 komunalnih podjetij širom Slovenije.

Uvodoma je prisotne pozdravil podpredsednika Zbornice komunalnega gospodarstva Darko Ličen in poudaril pomen tovrstnih srečanj.

Prvi vsebinski sklop je predstavila mag. Stanka Cerkvenik, strokovna direktorica Inštituta za javne službe. Izpostavila je ključne deležnike komunalnih podjetij in pomen komuniciranja z vsakim od njih.

Na vsebino se je navezala vodja strateškega komuniciranja pri Zbornici komunalnega gospodarstva mag. Maja Rozman in predstavila štiri najbolj pereče izzive/primere s področja komuniciranja vezane na problematiko nepravilnega odlaganja odpadkov okoli ekoloških otokov, nepravilnega odlaganja odpadkov v odtoke in straniščne školjke, onesnaženosti zbiralnic odpadnega jedilnega olja in večen izziv zmanjševanja odpadne embalaže.

Hana Klemen Godina je svoje izkušnje strateginje za vsebinske platforme v Agenciji 101 strnila v zanimiv kolaž primerov različnih družbenih omrežij in opozorila na dejstvo, da je za vsako komunikacijsko platformo potrebno prilagoditi vsebino.

Prvi vsebinski sklop je s predstavitvijo zaokrožila Nina Vilič, ki je predstavila pomen kontaktnega centra in prednosti podatkov, ki jih lahko podjetje zbere preko platforme tovrstnega centra.

Po odmoru za kosilo, kjer je bilo nekaj časa namenjenega tudi druženju in mreženju udeležencev srečanja, se je program nadaljeval z idejami za aktivnosti v okviru svetovnih okoljskih dni. Mag. Maja Rozman je pripravila predloge primernih dni, ki so lahko dobra osnova in priložnost za sporočila uporabnikom komunalnih storitve.

ZEOS slovi po organizaciji dogodkov in njihova prizadevanja za osveščanje preko komunikacijskega kanala aktivnosti na terenu je predstavila Urša Dolinšek, višja strokovna sodelavka na projektih in organizatorka dogodkov pri podjetju. V predstavitvi je poudarila, da je organizator dogodkov tisti, ki rešuje probleme za katere niti nismo vedeli, da jih imamo na način, ki ga ne razumemo. Včasih je potrebna skoraj čarobna palica, da je dogodek izveden.

Vsebinski sklop je sklenil mag. Gregor Klemenčič, direktor JP Komunala Vrhnika d.o.o. s pregledom družbeno odgovornih sodelovanj podjetja. Njihove inovativne zgodbe so navdih.

Na srečanju so se zvrstila zanimiva predavanja z raznolikimi vsebinami, za zaključek dogodka pa sta gosta okrogle mize z naslovom Nujnost komunikacije pri izvajanju GJS, direktor Komunale Nova Gorica Darko Ličen in župan občine Log – Dragomer Miran Stanovnik, v pogovoru spregovorila o nujnostih komuniciranja pri izvajanju GJS in z udeleženci delila izkušnje konkretnih projektov. Srečanje je z zaključnim nagovorom povzel predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva mag. Janko Širec.

Konec dogodka pomeni hkrati začetek. Začetek uporabe novih idej, začetek vzpostavitve novih načinov komuniciranja, pomeni čas za morebitne spremembe, prilagoditve in pregled obstoječega sistema komuniciranja. Verjamemo, da bodo udeleženci srečanja slišano prenesli v prakso v zadovoljstvo vseh deležnikov, da bomo čim bolj prijazni do narave.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ