6. Sep 2023

Povračilo stroškov interventnih del / rok: 8. 9. 2023

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje (URSZR) je na občine naslovila poziv za evidentiranje intervencijskih stroškov za izvajanje nalog ob avgustovskih poplavah 2023, ki ga najdete na povezavi spodaj. Med te stroške spadajo tudi stroški prejete pomoči s strani drugih komunalnih podjetij.

Občine morajo pripraviti in na URSZR posredovati pregled stroškov do konca tega tedna, tj. do 8. 9. 2023. Preglednica stroškov bo osnova, na podlagi katere bodo občine lahko kasneje zahtevale povrnitev upravičenih intervencijskih stroškov s strani prizadetih občin, zato bodo lahko refundirali le tiste stroške, ki jih bodo občine sporočile do tega datuma.

Zato pozivamo vsa podjetja, ki ste v obdobju med 4. in 31. 8. 2023 občinam nudila pomoč, da občinam čim prej, najkasneje pa do 8. 9. 2023 izdate račun za opravljene storitve oz. sporočite oceno stroškov dela skladno s kategorijami pomoči, navedenimi v priloženem dopisu. Le na ta način boste lahko prejeli povračilo stroškov, ki so vam nastali ob izdatni pomoči prizadetim območjem.

Dopis URSZR

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ