6. Jun 2023

Veslaška zveza Slovenije prejela certifikat Voda iz pipe

V času evropskega prvenstva v veslanju, ki je potekalo na Bledu med 24. in 28. majem 2023, je Veslaška zveza Slovenije kot 88. organizacija prejela certifikat Voda iz pipe, ki ga podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva.

V času evropskega prvenstva v veslanju, ki je potekalo na Bledu med 24. in 28. majem 2023, je Veslaška zveza Slovenije kot 88. organizacija prejela certifikat Voda iz pipe, ki ga podeljuje Zbornica komunalnega gospodarstva. Pridružili so se ambasadorjem spodbujanja pitja vode iz pipe, saj se v panogi zavedajo privilegija čiste, kakovostne vode iz pipe predvsem zato, ker so njihove aktivnosti povezane z vodo in vplivajo na dogajanje v vodnem krogu. Prejemnikom čestitamo ob prejemu certifikata.

Tudi sicer je organizacija dogodka potekala v duhu trajnostnega razvoja, saj so na prvenstvu sledili smernicam za organizacijo dogodkov s čim manj odpadki in skrbi za čisto okolje. Med številnimi ukrepi so bili novost na tovrstnih dogodkih označeni ekološki otoki za ločevanje odpadkov, na katerih so promotorji osveščali obiskovalce in tekmovalce o pravilnem ločevanju, dnevno tehtanje odpadkov, za vodo iz pipe je bilo poskrbljeno z nameščenimi pitniki, ki spodbujajo uporabo steklenic in kozarcev za večkratno uporabo, večina spremljevalnih čolnov je bila na električni pogon. Prireditelji prvenstva so si za cilj postavili zbrati 90 % ločeno zbranih odpadkov in zmanjšanje skupne količine odpadkov.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ