31. Maj 2023

ZEOS dogodek – mreženje s centri ponovne uporabe

Predzadnji majski dan je v organizaciji ZEOS-a potekalo mreženje in prenos dobrih praks za pospeševanje zbiranja še delujočih aparatov. V Računalniškem muzeju v Ljubljani so udeleženci različnih področij predstavili izzive in prednosti procesa ponovne uporabe. Dogodek je bil izveden v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno (LIFE18 GIE/SI/000008), ki je sofinanciran s strani Evropske komisije in Ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Uvod v dogodek se je začel s predstavitvijo družbe ZEOS, d.o.o. in projekta Life Spodbujamo e-krožno ter sheme ponovne uporabe v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno, s poudarkom na vlogi CPU-jev. V podrobni analizi so predstavili ugotovitve terenske raziskave ponovne uporabe in predloge sodelovanja.

Predstavitev dobrih praks v Sloveniji in izzive pri poslovanju CPU Reuse sta predstavila predstavnika Centra ponovne uporabe in JP komunalno podjetje Vrhnika – primer Depo Vrhnika. Dobre prakse v tujini pa je predstavila predstavnica podjetja Riperaj iz Rijeke.

DELI

Facebook Twitter Copy
NOVICE


25. Sep 2023

Rekordna udeležba na 12. konferenci komunalnega gospodarstva

V znanem okolju Kongresnega centra Olimia je minuli konec tedna potekala 12. konferenca komunalnega gospodarstva z osrednjo temo Komunala v…

PREBERITE VEČ

25. Sep 2023

O dimnikarskih storitvah pred začetkom kurilne sezone – novinarska konferenca

Nova kurilna sezona, ki vpliva na kakovost zraka je pred nami. Kakšno je onesnaženje v zraku, ki ga dihamo in…

PREBERITE VEČ

15. Sep 2023

Javni poziv Ekosklada za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

Eko sklad je objavil javni poziv za naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte, in…

PREBERITE VEČ